2014. december 7., vasárnap

Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök mindenkit  a blogomon!



A Nagy Testvér évében (1984), enyhe tiltakozással születtem le a Föld nevű planétára. Amint öntudatomra ébredtem, rögtön magával ragadott az állatok és a természet megismételhetetlenül csodálatos világa.
Nagyjából abban a világban nőttem fel, így az emberibb dimenzióktól enyhén elzárva megőrizhettem gyermeki önmagam, amit azóta is féltve őrzök. Tipikusan az a különc fajta vagyok, aki máshogy látja a dolgokat, mint a nagy átlag. Kedvelem a művész lelkeket, kutatókat és a csendes őrülteket. Közéjük tartozom.
Számomra a fotózás kísérlet arra, hogy megpróbáljam úgy láttatni másokkal a minket körülvevő mindenséget, ahogyan maguktól nem látnák.
E blog valódi célját nem is tudom pontosan. Egyszerűen csak szeretek fotózni, és olyan képeket készíteni, ami más. Ezeket a képeket fogom itt megosztani néhány gondolattal. A blogon található képek a saját műveim lesznek.
Szívesen készítek bármilyen fotót, de leginkább állatos és természeti képeket. Időnként azért tárgyakat, és embereket is fotózok. Szívesen fotózom le az emberek kedvenceit, hogy kitehessék róluk is a képeiket, mint minden más szerettükről. Szívesen fotózok családokat, ahol az állatok is családtagként szerepelhetnek a képeken. Az állatkereskedéssel kapcsolatos "reklámfotók" készítését viszont elvből elutasítom.
A képeim között valószínűleg rengeteg gazdira vágyó állat lesz, akik menhelyen raboskodnak. Egyeseknek röviden le is írom majd a történetét. Azonban a néhány kihagyhatatlan érzelmet tartalmazó rácsos és szomorú képek mellet inkább a szép és vidám, színes képek lesznek többségben róluk.
Így szeretném Őket megmutatni. Vidáman és boldogan. Rácsok és szomorúság nélkül. Hogy láthassák az emberek milyenek lehetnének ezek az állatok, ha lenne igazi gazdijuk.
A menhelyen, gyepmesteri telepeken elhelyezett állatokról készített képeimet kétdimenziós imának, vagy ha úgy tetszik mágikus képeknek szánom, ahogyan annak idején az őseink is annak szánták a vadászat előtt megfestett barlangrajzaikat.
Szeretnék egy szebb jövőt teremteni velük.
De lesznek a blogon horrorisztikus esküvői képek, asztrofotók, és mindenfélék, amiket készítek.

Jó böngészést mindenkinek!